שימוש בתרופת קרדילוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/09/2022 | 15:26 | מאת: ד

שלום אני לאחר ניתוח מעקפיים כ10 חודשיים. בהתחלה נתנו לי קרדילוק 2.5 והייתי מעורפל קשות כי אני ספורטאי וגם ככה הדופק שלי בשינה 49. ירדתי ל1.25 אך עדין אני נתקל בדברים לא ממש יציב ולחץ הדם שלי נמוך. ויש לי מעין שיהוק פתאומי כזה כאילו חזרה לפוקוס. האם זה לא מסוכן לקחת קרדיולוק כאשר הדופק ברגיל נמוך? יש לציין שיש לי פגיע קלה בחדר השמאלי אך מבחני המאמץ שלי של ספורטאי

ד שלום, הטפול בחוסמי בטא הוא חלק מהטיפול האופטימלי למניעה של ארועי לב נוספים. אם תופעות הלוואי לא מאפשרות נטילה, יש להתיעץ עם הרופא המטפל כדי שישקול את התועלת אל מול הסיכונים ותופועות הלוואי. נשמע כי ניתן לוותר על הקרדילוק אם הוא גורם לתסמינים קשים ולדופק איטי מאד במינונים נמוכים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים