אקג ואקו לב.........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/09/2022 | 13:24 | מאת: יעקב

שלום ד"ר יקר עשיתי אקג לפני חודש שהיה רשום באבחנה: תשובת רופא מפענח: Sinus Rhythm S/P Q-Wave Anteroseptal/Anteroapical MI ללא הפרעית קצב וללא שינוי איסכמי. לאחר שביררתי את האבחנה זה הלחיץ אותי מאוד כי זה אומר שלפי גלי הq עברתי אירוע לבבי. לאחר כמה ימים עשיתי שוב אקג ששם לא הופיעו גלי הq ובאבחנה רשום: אקג סינוס טכיקרדיה 105 ,ללא סימני איסכמיה. אקג מ 22.8.1 תקין. הקרדיולוג במוקד אמר שהיה לי דופק מעט מהיר עקב החרדה כנראה וטען שגם האקג הראשון תקין למרות האבחנה של הגלי q וטען שזו שטות. מהלחץ עשיתי אקג שוב אחרי כמה ימים כי ממש הפחיד אותי האבחנה באקג הראשון. שם היה רשום: Sinus Rhythm ECG within normal limits .QS pattern in V 1-2 is not a new feature and is a normal variant. עקב האקג האלו הקרדיולוג של מכבי שלח אותי לאקו שטען שאם יש משהו נראה זאת באקו. האקו יצא תקין והקרדיולוג אמר שהכל הסדר עם הלב. אם גלי הq מעידים על אוטם ישן בלב והאקו ששלל נזק כלשהו ללב והוא תקין אז מה פשר ממצא זה לאור זה שהאקו תקין. ואיך זה הגיוני שבחלק מהאקג יש גלים כאלה וחלק אין. סליחה על אורך השאלה פשוט רוצה להבין ולדעת שהכל בסדר. הקדיולוג שלי טען שהכל בסדר והפציר בי לא לעשות יותר בדיקות לב כי הכל תקין כי אני ממש בחרדות מזה. אוסיף ואומר שהייתי אצל פרופסור מאוד בכיר ולא אזכיר את שמו שטען שכל ששלושת האקג תקינים לחלוטין ואין שום ממצא חריג או פתולוגי וגם שהאקו תקין ולכן כין שום בעיה בלב ואפילו טען שיש לי לב לרוץ איתו מרתונים. אז שאלתי אליך אם וכאשר באמת יש גלי Q בv1-3 באקג הראשון, בשני לא ובשלישי ECG within normal limits .QS pattern in V 1-2 is not a new feature and is a normal variant אז מה פשר הממצאים הללו אם בכלל אם קיימים לאור זה שאין אוטם בלב ותפקוד האקו תקין לחלוטין. סליחה על האורך ד"ר אודה על תשובתך

יעקב שלום, גל Q הוא חלק אינטגרלי מקופלקס ה QRS המבטא את ההולכה החשמלית בעת כווץ החדר. גל Q פתולוגי הוא עמוק יותר ורחב יותר. לעיתים מיקום האלקטרודות על בית החזה שגוי (בד"כ במרווח בין צלעי גבוה מידי) יכול להביא לפענוח שגוי של האק'ג. כאשר יש צלקת בדופן הקדמית, לרוב באקו ניתן לראות הפרעת כווץ. רוב האנשים שעברו אוטם קדמי הרגישו את הארוע. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים