סוג סטטין ומינון רצי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/08/2022 | 13:21 | מאת: אריה

שלום ד'ר [אגב,שאלתי שאלה כאן בפורום בתאריך 28.7.22] ויש לי צורך לשאול דבר נוסף מאוד מאוד חשוב. כזכור כתבתי ב28.7.22 ש ישנה היצרות 20% בקרוטיס מזה כ10 שנים ולאחרונה התגלתה היצרות זהה גם בעורק הנגדי,כלומר עכשיו זה דו צדדי, ה LDL הוא 75 ו ה HDL 70 הכולסטרול הכללי כ160 כדיי להוריד את ה LDL הוצע לי לקחת ליפיטור 40 וליפיטור 20 לסירוגין כלומר יום 20 ויום 40 במקביל הוצעה לי אופציה לקחת ליפיטור 20 עם ליפיטור 10 כך שזה יהיה 30 מ'ג ליום בסדירות ללא מינון לסירוגין מה עדיף אם כך? ה40\20 או ה30? מה יותר עדיף להורדת הLDL אל מתחת ל70 ? אגב ניסיתי את גישת ה40\20 והתחלתי להרגיש גירוי מסוים בשרירי הרגליים וכן משהו כמו חולשת שרירים ברמה מסוימת ברגליים היות והשינוי במינון מתחיל ליצור גירוי שרירים אז כללית, מה עדיף לקחת ? ומה לגביי המינון? אשמח לשמוע מה כדאי לי לעשות כעת. חשוב לי לציין שהייתי שמח אם אפשר היה ממש לעצור את התקדמות הטרשת. בתודה רבה מראש

אריה שלום, כאשר יש עדות מוכחת לקיומה של טרשת יש ליטול מינון בינוני של סטטינים ללא קשר לרמות ה LDL, המינון המומלץ הוא 40 מ'ג ליממה ללא משחקי מינונים. לרוב תופעות הלוואי הן קלות והפיכות עם הפסקת הטיפול. אם המינון בלתי נסבל ניתן לשלב 20 מ'ג ליפיטור או מינון שקול של סטטור יחד עם אזטרול. הטרשת היא ביטוי ל"הזדקנות" העורק, ניתן להאט ולייצב באמצעות תרופות ואיזון מיטבי של גורמי הסיכון ואורחות החיים, אך לא לעצור את התקדמות הטרשת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים