מעקב בזמן נטילת סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2022 | 21:57 | מאת: אסתר

שלום בת 71, ברקע יתר לח"ד וסכרת. כולסטרול תקין, אך טריגלצרידים מעל הנורמה כבר שנים (אולי קשור לסוכר?). מלפני כשנה הוחל בטיפול בליפיטור 10 מ"ג. בתחילה כדור ביום, אך לאחר שבבדיקת דם ערכי הכולסטרול ירדו יותר מדי, LDL ירד ל29, הרופאה המליצה לקחת פעם ביומיים, וזה עדיין נמוך, בבדיקה האחרונה היה 43. טריגלצירידים ירד קצת, אבל עדיין מעל הנורמה. 1. האם ערכי LDL נמוכים מתחת לנורמה זה בעיה? והאם ברמה שיש לחשוב על הפסקת השימוש או החלפה למשהו אחר או שזה דבר מצוי אצל אנשים שמטופלים בסטטינים? הגבול התחתון של הנורמה בקופה זה 60. במה זה יכול לפגוע אם הערכים נמוכים? 2. כמה השפעה יש לליפטור על טריגלצרידים? (לקחת מינון יותר גבוה אולי יוריד יותר את הטריגלצרידים אך יוריד עוד יותר את הכולסטרול? 3. האם כחלק ממעקב בזמן נטילת התרופה יש לבדוק גם רמות CPK או שלא חייבים (במיוחד אם אין כאבי שרירים)? תודה רבה

אסתר שלום, במטופלים עם סוכרת יש התוויה לטפול בסטטינים במינון בינוני ללא קשר לרמות ה LDL להפחתת הסיכון לארועים ווסקולריים. LDL נמוך אינו מדאיג. אם ה TG גבוהים, ניתן להוסיף טיפול בבזפיברט. בדיקות דם שגרתיות במטופלים עם סוכרת והמטופלים בסטטינים צריכים לכלול גם תפקודי כבד ו CK. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים