כולסטרול גבוה גבולי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/08/2022 | 11:52 | מאת: אלקס

שלום, בן 50 בריא בדרך כלל, ללא מחלות רקע. הפסקתי לעשן לפני כחודשיים, משקל גוף תקין 172/65 , לחץ דם בגבולות הנורמה - לא היה מעל 125/85 עוסק בפעילות גופנית - הליכות כ 45 דקות כ3 פעמים בשבוע בדיקות כל הנתונים בטווח הנורמה פרט לכולסטרול: GLUCOSE 73 CHOLESTEROL 221.8 TRIGLYCERIDES 96 CHOLESTEROL- HDL 48 CHOLESTEROL-LDL 154.8 NON-HDL_CHOLESTEROL 174 האם כדי להתחיל טיפול בסטטינים או אפשר להוריד בעזרת תוספי מזון ? תודה

אלכס שלום, בגלל עבר של עישון, אם יש עדות לטרשת בעורקים לפי בדיקת דרוג סידן או טרשת בעורקי התרדמה או הרגליים לפי US, יש התוויה לטפול בסטטינים להורדת הכולסטרול ולהפחתת הסיכון לארועים ווסקולריים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים