לחץ דם ריאתי מוגבר בבדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/07/2022 | 08:16 | מאת: שמואל

בבדיקות אקו לב הסתבר שיש לחץ דם ריאתי מוגבר 50 שאר תפקודי הלב תקינים,עשיתי כמה פעמים אקו 1 יצא תקין ובשלושה היה לחץ גבוה,עשיתי צנטור לב חדר ימין ויצא תקין לחלוטין,לאחר חודש עשיתי שוב אקו ושוב היה לחץ גבוה 50,לאיזו בדיקה להאמין? מה מדוייק יותר ואיך ממשיכים מכאן?

שמואל שלום, לא ניתן להתייחס לנתון אחד בלבד מתוך בדיקת אקו מבלי להתייחס להקשר הקליני ולשאר בדיקות העזר. בדיקה ישירה של הלחץ הריאתי מבוצעת בצנתור לב ימין. תודה על פנייתך לפורום

20/07/2022 | 12:46 | מאת: שמואל

ציינתי שעשיתי גם צינטור חדר ימין ויצא תקין.והשאלה האם להתייחס לבדיקה זו ולא לאקו? כמו כן עשיתי בדיקות נוספות כמו מבחן לב ריאה במאמץ ויצא תקין ,גם בדיקת 6 דק הליכה תקין, רק ומיפוי ריאות שיצא תקין ! רק באקו לב תמיד רואים שיש לחץ גבוה כביכול, מה לעשות?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים