שילוב בין תרופות ומועד נטילתן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/05/2022 | 09:26 | מאת: דני

שלום ד"ר, מתי מומלץ ליטול מיקרופירין 100 (נוטל כדור אחד ביום), בבוקר או בערב? (קראתי מאמרים שטוענים כי מומלץ לפני השינה). לא ברור האם יש ליטול על בטן ריקה או מלאה (בעלון הרפואי כתוב: "לפחות חצי שעה לפני הארוחה"), עם זאת אני קורא רופאים שממליצים לקחת לאחר או עם האוכל. במידה ויש ליטול לפני הארוחה - האם זה אומר שחייבים לאכול לאחר נטילת התרופה או שפשוט אפשר ליטול לפני השינה על בטן ריקה? האם ניתן לקחת Litorva 10 ביחד עם מיקרופירין או שיש לרווח בזמן בין נטילת הכדורים? תודה מראש

דני שלום, רצוי ליטול אספירין עם או לאחר אוכל על מנת למנוע חומציות יתר. ניתן ליטול סטטינים עם אספירין, אך רצוי ליטול אותם לפני תקופת הצום הארוכה ביממה. אצל רוב האנשים תקופה זו היא תקופת שינת הלילה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים