תשובה באקו במאמץ תודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/05/2022 | 16:46 | מאת: ירון

שלום השבוע עשיתי אקו במאמץ, בעל יתר לחץ דם מטופל באנלדקס, באקו במנוחה הכל תקין, באקו במאמץ נרשם,: בבדיקה בדופק מקסימלי נמצא בקיר התחתון אקינזיה חדשה אפשרות לסימן לאיסכמיה. שאלתי האם זה דחוף לטיפול, האם לא לבצע ספורט, והאם זה מחייב צינתור או לבצע בדיקה נוספת מציין גם שבבדיקה אחרי המאמץ במנוחה הכל תקין. תודה

ירון שלום, אקו במאמץ מרמז על אזור אשר אינו מקבל אספקת דם תקינה במאמץ. עד סיום הברור מומלץ לא לבצע פעילות גופנית עצימה. על הרופא המפנה להתוות את המשך הברור ולהחליט האם דרושה הדגמה אנטומית של העורקים הכליליים ב CT או בצנתור, ובעיקר את הטיפול התרופתי הנדרש. תודה על פנייתך לפורום

06/06/2022 | 22:57 | מאת: ירון

שלום, אשמח לדעת מה רמת הדיוק של בדיקת אקו, הקרדיולוג שהייתי אצלו אמר שלבדיקה זאת הולכים רק עקב כאבים ולא כבדיקת סקר, שזה בדיוק מה שעשיתי, ואמר שלדעתו אין כלום אבל בגלל הרישום נעשה צינתור וירטואלי. חייב לצייןצשמאזן שומנים בדם תקין אשמח לדעת האם יש מיקרים שבהם האקו ביחוד בחלק התלתון שלצהלב טועה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים