לחץ דם ריאתי מוגבר בבדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/05/2022 | 13:10 | מאת: שולה

לאחרונה לאור הרגשה של עייפות ודפיקות לב מהירות, קושי בנשימה בעת מאמץ פניתי בקרדיולוג, אני גם במעקב אצל נפרולוג. אני סובלת כבר מעל 10 שנים מלחץ דם גבוה ומטופלת בכדורים כמן כן יש לי דלקת פרקים (כעת רדומה בגלל תרופות) ביצעתי כמה וכמה פעמים אקו במאמץ נמצא לחץ דם ריאתי . בבדיקה האחרונה שעשיתי נמצא לחץ דם ריאתי במנוחה 51 ו73 במאמץ. אלה התוצאות הגבוהות שקיבלתי. בבדיקה לפני שנתיים 41 במנוחה 57 במאמץ. אני חושבת על תהליך הריון קראתי שלמי שקיים לחץ דם ריאתי הריון הוא דבר מסוכן. אודה לתשובה בנושא,

שולה שלום, יל"ד ריאתי חמור בעת הריון מהווה סכנה לאם ולעובר. חשובה האתיולוגיה והאם הלחץ הריאתי משני לאי ספיקת לב שמאלית או שהבעיה הראשונית היא בעורקי הריאה ובהתנגדות שהם מייצרים. כמו כן חשוב לדעת האם זהו חלק ממחלה סיסטמית אחרת. הטיפול שונה במחלות ובאתיולוגיות שונות ובהוא בכל מקרה מאתגר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים