האם זה קשור לסטטינים והאם דורש הפסקה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/04/2022 | 23:31 | מאת: בנימין

שלום בשנות הארבעים, אין מחלות רקע, אבל יש כולסטרול מעל הנורמה, וכן משקל לא תקין. אם CPK מעל הנורמה ב-2 בדיקות שונות בהפרש של זמן, באזור ה-330-390, כשהגבול העליון של הנורמה זה 200, האם זה בעייתי? זה יכול לגרום לנזק לאורך זמן? לשרירים, לכליות ועוד. ואם זה כתוצאה מסטטינים, האם זה דורש הפסקה או שינוי או שזה נורמלי ואין עם זה בעיה אצל אנשים שנוטלים סטטינים? וכשמדברים על נזק כתוצאה מסטטינים, האם הכוונה לכאבים או שהנזק יכול להיות לשרירים גם ללא כאב? הנזק הפיך? תודה

שלום בנימין, אם עליית ה CK היא בעקבות הסטטינים, לרוב ההפרעה הפיכה עם הפסקת הטיפול. אם ההתוויה לטפול בסטטינים חזקה, ניתן לסבול עלייה קלה ב CK או להתאים מינון ולשלב אזטרול. לעיתים החלפת תכשיר יכולה לעזור. בהתאם לפרופיל הסיכון, יש היום אופציות נוספות לטפול ברמות גבוהות של כולסטרול. נזק שרירי יכול להיגרם גם ללא כאבים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים