קפיצת דופק מהיר אחרי התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/04/2022 | 22:40 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בן 47, לפני שנתיים עברתי התקף לב + צינתור עם 2 סטנטים. לפני כחצי שנה עברתי צינתור נוסף (עקב תוצאות של אקו לב במאמץ) בו פתחו לי חסימה נוספת עם עוד סטנט וזיהו שאחד הסטנטים מהצינתור הראשון נחסם לגמרי. לפני מספר ימים הדופק שלי קפץ פתאון באמצע הלילה אחרי שהלכתי לשירותים מ-70 ל170 ואז ירד כעבור כמה דקות בחזרה ל-80. האם זה מסוכן? מה עליי לבדוק? תודה!

ליאור שלום, אם הדופק נותר סדיר ומקור הדופק סינוס, מדובר בתגובה פיזיולוגית. אם הדופק הפך לבלתי סדיר, כדאי לשלול פרפור פרוזדורים באמצעות הולטר קצב הלב. תודה על פנייתך לפורום

שלום ליאור, אם הדופק נותר סדיר וממקור סינוס מדובר בתגובה פיזיולוגית. אם הדופק הפך ללא סדיר, מחשיד לפרפור פרוזדורים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים