איוושה בלב שאובחנה כלא מסוכנת יכולה לגרום לנזק בגיל מבוגר יותר?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/04/2022 | 14:39 | מאת: חנהלה

שלום רב אחי בצרפת פתאום לא הרגשי טוב( לא הצליח לנשום) . גילו לו בעיה במסתם האורטלי והוא צריך לעבור ניתוח לב להחלפת מסתם. אנרו לו שהסיבה למה שקרה : איוושה בלב מגיל צעיר שגרמה לך שהמסתם ״התעייף״. הוא בן 55 ואני יודעת דאז בילדותו בדקו את עניין האיוושה ואמרו שזה שום דבר ולא עושים עם זה כלום. גם לבן שלי יש איוושה שנבדקה ונמצאה לא מסוכנת. עכשיו אני בלחץ מזה שאולי כל איוושה יכולה לגרום לבעיות בעתיד. האם מוכרת הבעיה דל איוושה שתגרום למחלת לב בגיל מבוגר? (אני כמובן מתכוונת לאיוושות שנמצאו חא מבוכנות ולא מזיקות בילדות) תודה

שלום, מסתם אאורטלי ביקוספידלי (עם שני עלים במקום שלושה) עלול להתנוון מוקדם יותר ממסתם בעל שלושה עלים. מהלך המחלה אצל אנשים הנולדים עם מסתם אאורטלי דו עלי קשה מאד לניבוי, לכן נדרש מעקב תקופתי וכאשר יש סימנים של התנוונות ומופיעים תסמינים, לעיתים דרושה התערבות בגיל צעיר יחסית. תודה על פנייתך לפורום

16/04/2022 | 19:16 | מאת: חנהלה

השאלה שלי היא אחרת: האם איוושה בלב יכולה בשלב מסוים בחיים , לגרום לכבעיה במסתם ?

האוושה אינה גורמת לבעיה אלא האוושה נשמעת כאשר יש בעיה במסתם הגורמת להאצת זרימת הדם. תודה על פנייתך לפורום

18/04/2022 | 14:33 | מאת: חנהלה

סליחה על החפירות. אבל לבן שלי גם יש איוושה מגיל מאוד קטן. לקחנו אותו לבדיקה ונאמר לנו אז שהאיוושה אינה מסוכנת(לא זוכרת באיזה מונח אז השתמשו: פונקציונתי, פיזיולוגית- לא זכור לי). האם יש צורך לבדוק שוב במהלך החיים . לציין שהוא היום בן 31 , והוא נבדק רק פעם אחת כשהיה תינוק והתגלתה האיוושה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים