נפיחות בכפות רגליים בעיות לב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/03/2022 | 12:46 | מאת: אורן.

שלום אמא שלי קשישה בת 90 לוקחת כדורים מדללי דם וקרדיולג היה לה בעבר קצב לב מהיר, ומסתמים יש לה, יש לה נפיחות בכפות הרגליים ובברכיים, (בלי קשר גם יש לה בעיות ברכיים חוסר סחוס) ניתן לה פוזיד יום כן יום לא כי יש לה לחץ דם גם והפוזיד גורם לירידת לחץ דם, הבעיה שכבר חודש יש לה נפיחות היינו אצל קרדיולוג לא ניתן שום טיפול אחר חוץ ממה שרשמתי, מה עושים אם הנפיחות בכפות רגליים ובברכיים לא יורדת? האם זה לא מסוכן? תודה

אורן שלום, נפיחות ברגליים עלולה להיות סמן לאי ספיקת לב. אי ספיקת לב כרוכה בסיכון מוגבר. ככל שהגיל עולה, האמצעים נעשים מוגבלים ביכולת לעזור. תודה על פנייתך לפורום

30/03/2022 | 20:39 | מאת: אור

שלום ידוע לי שזה מאי ספיקת לב , אבל היא מטופלת בכדורים קרדיולוג ומדללי דם , והיא לוקחת כדור פוזיד, סובלת מיתר לחץ דם גבוה אך מטופלת בכדור קנדור 8 להורדת לחץ הדם, כיצד ניתן לשמור על איזון נכון להפחית סיכון? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים