כדורי מדלל דם.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/03/2022 | 07:28 | מאת: שאלה

שלום רציתי לשאול את דעתך בנושא שהתייעצתי עם רופא משפחה, ההורה שלי בגיל 90 יש אי ספיקת לב וסובל שנים רבות מלחץ דם גבוה מטופל בכדור קנדור 8 מטופל בכדורי מדללי דם 2.5 מ״ל וקרדיולוג בשבוע האחרון היה בצקות ברגליים נפוח בכפות הרגליים קיבל פוזיד נאמר לו לשתות כדור יום כן יום לא בגלל שהוא מוריד את הלחץ בדם, בבדיקות הדם השבוע נמצא מוגלובין נמוך 9.4 וזה היה לפני 12, מטופל שנה כבר בכדור ברזל נאמר לו לשתות פעמיים ביום ברזל, השאלה רופא המשפחה אמר שהגורם לחוסר בדם זה הכדור מדלל דם הוא אמר לתת לשבוע בנתיים רק כדור אחד ביום במקום פעמיים כדי להחזיר את המוגלובין הדם כי כנראה זה מהכדור כי היה לו מהטחורים קטנים דם במקביל פעמיים , האם ההפסקה של כדור אחד מהמדלל לשבוע לא יזיק? תודה

שלום, על הרופא המטפל לשקול את הסיכונים לדימום אל מול הסיכון לארועים תרומבוטיים ולהחליט על הצורך ועצימות הטיפול לדילול הדם. תודה על פנייתך לפורום

17/03/2022 | 04:57 | מאת: אור

תודה הוחלט שכל פעם יש דימום שזה קורה אחת לחודש להפסיק ליומיים את המדלל דם ואז לחזור לזה ואכן זה מפסיק הדימום, האם הפסקה של יומיים לא מזיקה? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים