אי ספיקת לב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/03/2022 | 13:12 | מאת: שואל

שלום אמא שלי היתה בבדיקה היום בגלל שהרגליים שלה התנפחו קצת הכפות רגליים, יש לה מסתמים בלב ואי ספיקת לב היא לוקחת כדןרים מדללי דם וקרדיולוג ,ופוזיד התחילה אתמול, גם אמלו ללחץ דם וקונדור 8 את האמלו הפסיקו כי כנראה זה גורם לנפיחות ברגליים, אמרו שפוזיד יעזור לרגליים לחזור למצבם הקודם אך שאלתי האם בגיל זקנה אי ספיקת לב נפוצה וכיצד שומרים על זה אמרן לי להמנע ממלח וקופאין ולשתות עד ליטר ליטר וחצי מים ביום, כיצד שומרים עליה מאי ספיקת לב ? והאם יש לזה קשר לרגליים נפוחות בצקות? תודה

שלום, אי ספיקת לב היא מחלה נפוצה והטיפול בה מורכב מטיפול תרופתי לפי המלצת הרופא לרבות טיפול במשתנים, שליטה על נפח הנוזלים והמלחים ולעיתים התערבויות שונות לשיפור תפקוד הלב. במצב של אי ספיקת לב תיתכן אגירת נולים ונפיחות ברגליים. תודה על פנייתך לפורום

02/03/2022 | 08:14 | מאת: שואל

שלום האם הנפיחות ברגליים כאשר לוקחים טיפול תרופתי פוזיד לא מסוכן? כלומר באיזה מצב צריך לפנות ישר לעזרה רפואית בבית חולים? כי רופא משפחה בדק זאת ונתן טיפול תרופתי. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים