low-flow low-gradient severe aortic stenosis with normal ejection fra

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/02/2022 | 21:41 | מאת: מוטי

שלום דוקטור אבי אובחן עם low-flow low-gradient severe aortic stenosis with normal ejection fraction. עשו לו CT כהכנה לקראת TAVI ושם נמצא ששטח המסתם בפתיחה מקסימלית הוא כ 1.4 סמר ומדרג ההסתידויות על פני המסתם האורטלי הוא 960 יחידות אגטסטון .האם זה נכון שלפי ה CT ההיצרות אינה חמורה ? האם שטח מסתם של 1.4 סמר מוגדר כהיצרות חמורה ? והאם מידת ההסתיידות מתאימה להיצרות אאורטלית חמורה תודה רבה

מוטי שלום, בנוכות תפקוד תקין של חדר שמאל ונפח פעימה תקין, האבחנה של Low flow low gradient aortic stenosis בדרך כלל מוטעית. הבדיקות שאתה מצטט לרבות מדידת שטח לפי CT והסתיידות לא קשה בנוסף למפל לחצים נמוך על פני המסתם האאורטלי, אינם תומכים באבחנה של היצרות חמורה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים