דקירות בלב וכיווץ מהי הבעייה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/01/2022 | 13:04 | מאת: דניאל

בן 50 בריא בד"כ ולא מעשן, ל"ד תקין, נוטל מזה כשלוש שנים סטטינים 20 מג של ליטורבה או לפיטור בגלל דברים תורשתיים במשפחה של יתר לחץ דם, שומנים וכולסטרול. לעיתים(פעם בשבוע) יש כיווץ שרירים בלילה בגפיים. לצערי מחוסר זמן לא מבצע פעילות גופנית. לא חליתי בקורונה וחיסון שלישי היה לפני 5 חודשים. בדיקות דם מלאות תקינות ובגדר הנורמה. לפני כשנה מבחן ארגומטריה במאמץ היה תקין. לאחרונה מרגיש (פעם בשבוע ולפעמים יותר) ובעיקר בנשימות עמוקות מעין כיווץ בלב, לא כאבים מתמשכים אלא מעין דקירה בלב לכמה שניות. כאשר מנסה לנשום עמוקות מרגיש כיווץ. הכל עובר אחרי דקה לערך. מה יכולה להיות הבעיה ואיך קוראים לתופעה שכזו? בדיקות לבביות ייחודיות שאולי כדאי לעשות? צינתור וירטואלי ? או אקו לב? תודה

דניאל שלום, כווצי השרירים בלילה יכולים להיות תופעת לוואי לסטטינים. דקירות בחזה מתרחשות לרוב ממקור הקרומים השרירים והשלד ואינן מסוכנות. לעיתים גם פעימות מוקדמות יכולות להתבטא כדקירות בחזה. לתופעה לעיתים קוראים Precordial catch syndrome (PCS) תוכל לקרוא על כך בוויקיפדיה תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים