הפסקת קרדילוק בשביל קלונידין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/01/2022 | 22:21 | מאת: יונתן

שלום רב אבא שלי סיעודי ודמנטי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בפברואר 2016 ומאז מספר אירועים של פרפור איטי. לרוב בקצב סינוס יציב. הוא קיבל קרדילוק 5 אחרי הניתוח שלאט לאט בגלל קצב לב איטי הורד ל 1.25. כעת יש לו קצב לב של בין 48 בשכיבה ל 65 בישיבה. לחץ דם כ105-115 על 60-70.. בבדיקת אקו אחרונה מסוף 2019 יש לו EF 47 וללא הפרעה מסתמית. לאחרונה בשל החמרת התנהגות וטיקים ווקליים נוירולוג המליץ על טיפול בקלונידין. קראתי ששילוב התרופות בעייתי . ואנחנו תוהים האם בכלל לאור נתוני דופק ולחץ דם שלו יש הצדקה להמשך הטיפול בקרדילוק? תודה

יונתן שלום, אם בעת פרפור פרוזדורים הדופק החדרי איטי, ניתן להפסיק קרדילוק ולהימנע מתגובה בין תרופתית עם קלונידין. גם ללא קרדילוק, עלולה להיות ירידה חדה בערכי לחץ דם עם קלונידין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים