לא הבנתי את הפינוח האם יש בעיה חדשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/01/2022 | 08:58 | מאת: דוד

ועברתי3 צינטורים לפני כ 3 שנים . כבר יותר מכמה חודשים אני מרגיש לחץ בחזה עברתי סידרת בדיקות מקיפות שההבחנה . בדיקה במאמץ תקינה + סיטי של בית החזה השבוע. בשורת אבחנה שנרשמה בבדיקת ה CT שינויי טרשתיים גסים ב LAD.קיימת אצלי אי הבנה והאם יש מקום לדאגה ? לכן אני פונה אלייך . האם שינויים אלו בעקבות הצינטורים שעברתי או שנוצרה בעיה חדשה אצלי שדורשת טיפול ? אשמח לתשובה? בכבוד רב דוד

דוד שלום, טרשת מפושטת היא הסיבה שבגללה נאלצת לעבור צנתורים והתערבויות. גם כאשר יש טרשת עם הסתיידויות גסות, ייתכן שאין היצרויות בעלות משמעות המודינמית המצריכות התערבות נוספת. עדות לטרשת בבדיקות הדמיה ובצנתור דורשת טפול מיטבי לאיזון גורמי הסיכון ומעקב קרדיולוגי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים