סאונה לחולה לבבי יציב שעבר מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/01/2022 | 09:30 | מאת: רוני

ברצוני לדעת עקרונית אחת ולתמיד האם מומלץ או מותר לחולה לבבי שעבר מעקפים לפני מספר שנים ואשר מצבו יציב, לחץ דם מטופל ובשליטה, לשהות בסאונה. יש מחקרים בעד ונגד או כאלו המחזקים יתרונות או חסרונות של שהייה בסאונה? תודה רבה וכל טוב

רוני שלום, מעטות הן השאלות, בעיקר המורכבות שבהן, שניתן לענות עליהן "אחת ולתמיד". תמיד צריך לשקול את הצורך והתועלת אל מול הסיכונים. למיטב ידיעתי התועלת בסאונה היא זניחה אם קיימת בכלל והיא עלולה להוריד באופן חד לחץ דם ולגרום לאי יציבות המודינמית בעיקר בשהייה ממושכת ובמצב של התייבשות. תודה על פנייתך לפורום

27/01/2022 | 17:41 | מאת: רוני

תודה רבה וכל טוב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים