סגירת צנתור לב pfo ואי סגירה מוחלטת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/01/2022 | 23:42 | מאת: מאי

ערב טוב דוקטור בת 47 חצי שנה לאחר צנתור לסגירת pfo לאחר בדיקת אקו לב עם הזרקת בועות יש מעבר בינוני ובבדיקת tcd גם כ30 בועיות המוגדר כדלף בינוני המצנתר אמר שזה לא נורא להישאר עם דלף בינוני אימי מבינה מדוע סוגרים את הpfo אם נשאר דלף מה הרעיון בזה האם יש דרך לתקן ומקובל לתקן דל ף שארי תודה רבה על המענה

מאי שלום, כמו בכל פרוצדורה, לא כל תוצאה היא מושלמת. לא ניתן להשתיל התקן נוסף במחיצה. גם כך ההתוויה לסגירת ה PFO אינה חזקה במיוחד ולא נורא אם נותר מעט דלף. ברוב המוחלט של הפעמים אין לכך השלכות המודינמיות ולעיתים יש צורך בנטילה של טפול נוגד טסיות להפחתת הסיכון לארועים אמבוליים פרדוקסליים מהמערכת הוורידית ונטילה של אנטיביוטיקה לפני פעולות שיניים למניעה של אנדוקרדיטיס. תודה על פנייתך לפורום

29/01/2022 | 13:38 | מאת: בר

תודה רבה על המענה המהיר האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה לכל החיים ? שאלה נוספת ברשותך האם ניתן לעבור בדיקת mri ראש לאחר צנתור לב pfo ?ואם כן יש הגבלה למכשיר מסויים ? תודה רבה על המענה ויום טוב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים