moderate to severe mitral regurgitation

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/01/2022 | 08:50 | מאת: אביטל

שלום דוקטור אבי בן 89 סובל מקשיי נשימה במאמצים.הוא מאובחן עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה של 40 אחוז .באקו יש היפוקינזיה פוסטריורית ואקינזיה אינפרובזלית והיפוקינזיה של שאר האזורים האינפריוריים .מבחינת המסתם המיטרלי ישרסטריקציה של העלה האחורי ודלף בינוני עד קשה, ERO כ 0.2 סמר, ו PISA RADIUS כ 0.8 סמ .הוא במעקב אצל רופא לאי ספיקת לב יש לי מספר נקודות לא ברורות ואודה מאוד לדוקטור על הבהרתם 1.הבנתי ש ERO של 0.2 הוא moderate ,ולא ברור לי האם PISA RADIUS של 0.8 כשלעצמו הוא severe או moderate 2 ממתי יש אינדיקציה ל מיטרלקליפ האם מ moderate או רק מ severe 3.האם פעולת מיטרלקליפ כרוכה בהזרקת יוד או שאפשר בלי יוד תודה רבה

אביטל שלום, הערכת חומרת הדליפה המיטרלית היא מורכבת ולא נסמכת על מדד או מספר בודד. באופן כללי ניתן לומר כי פעולת מיטרקליפ יעילה כאשר הדליפה המיטרלית חמורה וכאשר תפקוד החדר לא מאד ירוד. כאשר הדליפה אינה חמורה היעילות הקלינית פחותה. חשב גם להעריך את מנגנון הדליפה ואת הסיכויים להשיג תוצאה טובה בפעולה. פעולת מיטרקליפ מתבצעת ללא חשיפה לחומר ניגוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים