ליפורפרוטאין A ממה נגרם ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/01/2022 | 21:23 | מאת: מיקי ראובן

בן 55 עם לחץ דם גבוה מטופל, ויש תסמונת גילברט ברקע. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם שכללה LPa וזו הפעם הראשונה שביצעתי אותה. הנתונים היו 140 . מה המשמעות , ממה נגרם ואם יש דרך לטפל?

מיקי שלום, שנים רבות ידוע כי ליפופרוטאין a מהווה גורם בלתי תלוי להתפתחות של טרשת. יחד עם זאת אין עדויות מוצקות לכך שהורדת ה ליפופרוטאין משפרות את הפרוגנוזה. הטיפול בניאצין יכול להוריד את הרמה אך תופעות הלוואי השכיחות בעיקר של הסמקה ובמערכת העיכול גורמות לאי סבילות ולא הוכח כי משפר פרוגנוזה. עדויות אחרונות מעידות כי מעכבי ה PCSK9 נוגדן להורדת כולסטרול הניתן בזריקה מוריד גם את רמת הליפופרוטאין, אך אין עדות שהורדת הרמה לכשעצמה משפרת תוצאים קליניים. באופן פרקטי יש להעריך את הסיכון הכולל לטרשת ולארועים ווסקולריים באופן הרגיל ולהחליט את הטפול המיטבי למניעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים