בעיה בלב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/01/2022 | 19:36 | מאת: אור

שאלה קשיש שאינו יכול לעבור צינתור כמובן בשל גילו, ויש לו מסתמים בלב , ובאופן מקביל עבר בדיקת אקג ובדיקת דם שבא נראה פרפור בלב ודופק לא יציב, ניתן לו 2 כדורים eliquis 2.5 mg וגם ביסופרולול , השאלה היא האם כדורים אלו הם טיפול נכון כדי להגן עליו, כי מאז שהוא לוקח אותם הוא מתפקד טוב יותר כלומר אין כאב, ולגבי המסתמים האם הכדורים האלו הם גם חלק מהטיפול? אנו אמורים לפנות לקרדיולוג בקרוב אבל אשמח לדעת מה דעתך על זה? והכוונה תודה

אור שלום, במקרה של פרפור פרוזדורים במבוגרים, נהוג להאט את קצב חדרי הלב באמצעות ביסופרולול ולהגן מפני ארועי מוח באמצעות דילול הדם עם תרופות כגון אליקויס. על מנת להתאים טיפול פרטני בהתחשב בשאר מחלות הרקע, יש להתייעץ עם הרופא/קרדיולוג מטפל. תודה על פנייתך לפורום

14/01/2022 | 10:58 | מאת: אור

שלום המדלל גורם לה לדימום אחרי צואה יש לה טחורים קטנים התייעצנו עם רופא כללי שלהפסיק את המדלל ליומיים שלושה כי שבוע הבא יש לנו ביקור קרדיולוג, ובאמת בבוקר לא היה דימום כרגע, מה עושים אם באמת המדלל גורם לה לדם אחרי צואה? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים