מה קודם למה או שניהם ביחד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/01/2022 | 16:43 | מאת: יוכי

שלום רב לפני שנתיים אבא שלי עבר פרוצדורה של התקנת פסקל במסתם המיטרלי עקב דליפה קשה .בחודשים האחרונים קשה הוא סובל מקוצר נשימה כשהוא הולך ולכן הוא עבר בירור שבו נמצא גם היצרות אורטלית קשה וגם שוב דליפה מיטרלית קשה . שאלתי היא האם אפשר בפעולה אחת לעשות גם טבי וגם מיטרל קליפ או משהו אחר למסתם המיטרלי או שזה חייב להיות שתי פעולות ,ואם כן איזה פעולה קודמת האם טבי או מיטרל קליפ תודה רבה

יוכי שלום, לרוב לא ניתן לבצע פעולה משולבת של תיקון מסתם מיטרלי והחלפת מסתם אאורטלי בשל סיבות רבות. הגישה שונה, פרופיל הסיכונים ומשך הפעולה ומורכבותה. כמו כן צריך להסדיר את נושא ההתחייבויות מול המבטח מכיוון שמדובר בפעולות מאד יקרות ופעולה משולבת כזאת איננה בסל. מבלי קשר לשילוב הפעולות, נדיר שניתן להתקין שני התקני פסקל במסתם המיטרלי, כך שאם הפעולה לא הביאה להקטנת הדליפה צריך לחשוב על אופציות אחרות כגון ניתוח. לגבי סדר ההתערבות, לרוב מקובל להתערב תחילה במחלה הדומיננטית אשר גורמת לעיקר התסמינים. כמו בכל מחלה מורכבת, ההחלטות צריכות להילקח לאחר דיון בצוות לב המכיר את פרטי המקרה ועבר על בדיקות ההדמיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים