פיענוח בדיקת mri ללב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/12/2021 | 21:12 | מאת: מסתם אאורטלי עם עדות לאי מספיקה

ד"ר שלום תוצאות mri ממצאים מסתם אאורטלי עם עדות לאי ספיקה שאר הבדיקה תקינה. מסקנות בדיקה תקינהתפקוד שני חדרי הלב תקיןללא מאפיינים של קרדיומפטיה. מבקש לצין שסובל מקוצר נשימה במאמץ גם נמוך.

30/12/2021 | 21:15 | מאת: גילעד

תיקון שם

גלעד שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח של בדיקת עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני, ההתוויה לביצוע הבדיקה וממצאי הבדיקה הגופנית ושאר בדיקות העזר. בדיקת MRI משמשת רק לעיתים רחוקות להערכת חומרת הדליפה האאורטלית, ובדיקת הסקירה העיקרית היא אקו לב. חומרת הדליפה לא מצויינת, ורק דליפה חמורה אמורה לגרום לתסמינים ולהגדלת מדורי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים