מה יכול להיות הסיבה לכאבים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/12/2021 | 16:18 | מאת: גל

שלום רב אני בן 62 .יש במשפחתי היסטוריה של מחלות לב ,אני מעשן וסובל מעודף משקל ועם סוכרת מאוזנת .לפני 10 ימים התחלתי להרגיש כאבים בחזה שמקרינים לכתף שמאל .אחרי יומיים של כאבים הפנו אותי למיון ושם טרופונין היה תקין פעמיים ,עשיתי CT קורונרי שלא הדגים מחלה משמעותית אלא רק מחלה מינימלית לא חסימתית [היצרות פחות מ 25 אחוז ]ושוחררתי .היום 10 ימים אחרי אני עדיין מרגיש את אותם כאבים . האם יכול להיות עדיין שיש לי מחלה בעורקים הקורונריים למרות CT התקין .קראתי על MINOCA או על פרינצמל אנגינה או על מחלה של עורקי לב קטנים יותר שלא מודגמים לא בצינתור ולא ב CT קורונרי .האם יכול להיות שזה מה שיש לי תודה רבה

גל שלום, אם נשללה מחלה כלילית משמעותית וארוע כלילי חד, הפרוגנוזה טובה מאד אם ניטל טיפול תרופתי מתאים לאיזון גורמי הסיכון ושינוי אורח חיים לרבות הפסקת עישון. הסבירות לפריצמטל נמוכה לפי התאור הקליני וכנראה מקור הכאב לא לבבי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים