מה המשמעות של מה שמצאו לי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/12/2021 | 15:44 | מאת: יוכבד

שלום דוקטור אני בת 69 .בזמן האחרון הרגשתי חולשה ועייפות וקושי לעלות מדרגות .עברתי צינתור שבו הודגם פיסטולה מ Posterior lateral branch ל left anterior descending artery והמליצו לי לעשות CT ואחרי זה צינתור ימני לשלול high cardiac output failure רציתי לדעת מה משמעות האבחנה והאם זה לא מחייב שהחדר השמאלי יהיה גדול מה שלא קיים במקרה שלי וכיצד מטפלים בבעיה תודה רבה

יוכבד שלום, פיסטולה מעורק כלילי לעורק כלילי אחר מתפקדת כקולטרל ולא אמורה לגרום לתפוקת לב גבוהה כפי שיכולה להיגרם כאשר הפיסולה היא ממדור עורקי למדור וורידי. לרוב הפיסטולות בגיל זה אין משמעות המודינמית ולרוב אינן דורשות טיפול. כדי ליעץ באופן פרטני חייבים לראות את הממצא. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים