אקו לב מה משמעותו ואם צריך לדאוג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/12/2021 | 22:05 | מאת: חזי

ד"ר אשמח לדעת האם האקו שלי תקין והאם יש לי לחץ גבוה ראתי : ערכים תקנים במבוגר )מ"מ( הערך הנמדד בבדיקה)מ"מ( ערכים תקינים במבוגרים )מ"מ( הערך הנמדד )מ"מ( Left ventricle Aortic root 30 ) 38 עד )End Diastole 54 ) 35 – 54 ( Ascending Aorta 30 ) 38 עד )End Systole 31 ) 27 – 38 ( Ventricle 9 ) 8 – 11 ( Septum Left atrium 36 ) 28 - 40( Right ventricle 35 ) 27 – 38( Posterior Wall 8 ) 8 – 11 ( Diastolic function E=70cm/sec A=70cm/sec E/A=1 E'=12cm/sec E/E'=5 סיבת הפניה: תפקוד לב ומסתמים, קוצר נשמה מסתמים : סיכום : NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION , EF ≈ 73% NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION , TIG = 28mmHg מסתם מיטרלי : אי ספיקה מינימלית מסתם אאורטלי : תקין טריקוספידלי : אי ספיקה מינימלית מסתם פולמונרי : אי ספיקה מינימלית

חזי שלום, בתשובה המצוטטת אין עדות להפרעה מבנית או תפקודית בלב. לחץ ריאתי של 28 ממ'כ תקין תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים