כמה שאלות לדוקטור בעניין מיטרל קליפ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/12/2021 | 21:34 | מאת: ליאור

שלום רב קרדיולוג חשד כבר לפני חצי שנה שה mitral regurgitation שבאקו מאמץ הוגדר כבינוני הוא בעצם קשה לאור תת ההערכה ולאור זה שאבי מאוד סימפטומטי ובאקו מאמץ הוא לא הצליח ללכת יותר מדקה וחצי .מאז אבי אושפז 2 פעמים בכותרת של chf exacerbation .האשפוז האחרון לפני שבוע היה גם בגלל ירידת המוגלובין עד ל 7 וצואה שחורה,קיבל מנת דם וגם בגלל chf exacerbation וחשד לדלקת ריאות .התסנינים נעלמו אחר פוסיד .בוצע גסטרוסקופיה ללא מקור לדימום .מתוכנן לו קולונוסקופיה לשבוע הבא .ובנוסף עשו ישיבת צוות בקרדיולוגיה והחליטו לעשות מיטרל קליפ בדחיפות בגלל ההחמרות באי ספיקת לב וההאשפוזים בגלל זה .השאלה מה התיזמון של מיטרל קליפ וקולונסקופיה ,מה קודם למה ,כי אני מבין שקולונסקופיה מחייבת הפסקת נוגדי קריש ,השאלה היא האם מיטרל קליפ מחייב נוגדי קרישה לפרק זמן ואם כן אולי כדאי לעשות קולונסקופיה קודם או שמסוכן לעשות קולונסקופיה במצב כזה כי סדציה תסכן אותו כשהוא באי ספיקת לב , ושאלה שניה .אחות אמרה לנו שאי אפשר לעשות TEE בגלל שיש חשד לדמם במערכת העיכול ,השאלה אם זה נכון מכיוון שנעשה גסטרוסקופיה ולא נמצא דמם או מקור לדמם במערכת העיכול העליונה ,ואם אי אפשר ,האם אפשר לעשות מיטרל קליפ בלי TEE תודה רבה

ליאור שלום, החלטה על מיטרקליפ היא מורכבת ותלויה בעיקר בחומרת הדליפה, במנגנון, בתפקוד חדר שמאל ובסיכויים לקבל תוצאה טובה. יש גם לשקול חלופות. המיטרקליפ מחייב טיפול במעכבי טסיות ולא טיפול בנוגדי קרישה אם אין לכך התוויה אחרת. אם אין דימום מדרכי עיכול עליונות ניתן לבצע TEE, ולא ניתן להשתיל קליפ ללא הנחייה של אקו דרך הוושט. חשוב לבצע קולונוסקופיה לברור מקור הדימום, ואם הדליפה היא פונקציונלית, לוודא שהטיפול התרופתי שהוא מקבל הוא אופטימלי לפני התערבות פולשנית תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים