הפרעות קצב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/12/2021 | 23:45 | מאת: אני

שלום רב בן 30, בהולטר האחרון שעשיתי לפני כחודשיים הייתה לי תחושה של פעימות מוקדמות אך בהולטר נכתב שלא היו הפרעות קצב. לעומת זאת בהולטר שעשיתי לפני כשנתיים דווקא נצפו פעימות מוקדמות ממקור עלייתי. איך ניתן לדעת אם מה שאני סובל ממנו זה פעימות מוקדמות או דפיקות לב שמדמות מצב של פעימות מוקדמות אך הן לא?

שלום, פעימות מוקדמות מופיעות לעיתים לסרוגין ולתקופות, שביניהן יש שקט וקצב סדיר. ההולטר מייצג את הקצב רק בתקופת הרישום. אם תועדו בהולטר בעבר פעימות מוקדמות, והן היו בהתאמה להרגשה מוכרת של התסמינים, קרוב לוודאי שאתה חש פעימות מוקדמות. ניתן לבצע ניטור מעט יותר ממושך עם לחיצה על כפתור בעת תחושת התסמינים כדי להראות את הקורלציה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים