אודה לתגובתך והתייחסות לשאלותיי בבקשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/12/2021 | 14:29 | מאת: מאיה

מענה לתגובתך בפניה אליך מה- 16.12 בשעה 9:05.

17/12/2021 | 14:34 | מאת: מאיה

בעלי עבר צנתור אבחנתי שהפך לטיפולי. עקב תלונות על קוצר נשימה, משקל עודף (140 ק"ג) ו- CAC גבוה. אבחנות בסיכום: בעת הצינתור עדות למחלה דו כלית עם היצרות קריטית ב LAD האמצעי והיצרות משמעותית בRCA הפרוקסימלי. נמדדו לחצי מילוי מוגברים בחדר שמאל (28 ממ"כ) לאור סינקטס נמוך עם אי ספיקת לב, הומלץ על התערבות מילעורית . בוצע PCI לLAD עם תומכן משחרר תרופה וניפוח NC. ולשאלותיי בבקשה: נאמר לנו כי המיפוי אינו מדוייק אלא רק ב- 80%, לכן הומלץ על צינתור אבחנתי שהפך לטיפולי. נאמר עוד כי יפצלו את הצינתור לפעמיים (עוד כחודש לעורק RCA) כי אסור לבצע שני צינתורים ביום אחד. 1. האם לאור האבחנה, היה דחוף לבצע צינתור עם תומכן? 2. האם זה תקין לפצל פעולה כזו לפעמיים בשל עומס על הלב? (כאמור בעוד כחודש עורק נוסף על כל המשתמע: חשיפה לקרינה נוספת, סיכון בפעולה החודרנית ועוד..) מדוע צריך לפצל את שני הצנתורים לשני מועדים שונים? האם יש סיכון בביצוע 2 צינתורים ביום אחד (ב - 2 עורקים)? 3. נכתב לנו כי היתה חסימה של כ- 99% בעורק המצונתר - האם זה לא היה גורם למוות ברמת חסימה כזו? 4. האם בדיסק המצורף, ניתן לראות בוודאות את אחוז החסימה בעורק - מי קובע את אחוז החסימה ? אודה למענה בבקשה, זה מאוד חשוב לנו להבין את הדחיפות בצנתור ואת הפיצול ל- 2 מועדים שונים.

מאיה שלום, סביר לפצל התערבות כתלות במורכבות הפעולה והטריטוריות שנמצאות בסיכון. המצנתר מסוגל להגדיר בצנתור את חומרת ההיצרות ברמת דיוק גבוהה, בעיקר כאשר מדובר בהיצרות מעל 90 אחוז. ניתן לחיות גם עם היצרויות קשות המתפתחות בהדרגה מבלי שייגרם התקף לב, אך איסכמיה נרחבת, בעיקר אם גורמת לתסמינים או לירידה בהתכווצות הלב דורשת לעיתים טיפול פולשני. נדרשת הערכה של התועלת אל מול הסיכונים הפוטנציאליים והמחלות הנלוות כגון השמנת יתר מורבידית ואחרות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים