סיכום מיפוי לב + סקירת סידן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/12/2021 | 11:42 | מאת: מאי

דר' קרנר שלום, עקב קוצר נשימה ועודף משקל נשלחתי למיפוי לב הסיכום: מיפוי פרפוזיה תקין בסקירת סידן - טרשת כלילית עם מדד סידן 1862 עורק שמאלי קדמי יורד - LAD תוצאה: 1113 עורק שמאלי עוקף - LCX תוצאה: 160 עורק ימני - RCA תוצאה: 564 אבל נרשם כי אין עדות לאיסכמיה.. 1. הומלץ צינתור / CT לב בסוף הוחלט על צינתור אשר נקבע לשבוע הבא * הרופא רשם תרופות חדשות לבינתיים עד מועד הצנתור - ATOZET + אספירין קרדיו (שמעולם לא נטלתי קודם לכן) שאלותיי: האם ישנם סיכונים בצינתור? מהי המשמעות של התוצאות - האם בהכרח המצב מסוכן או שעלול להוביל לניתוח מעקפים בזמן הצנתור? אם מיפוי פרפוזיה תקין עדיין מומלץ לצנתר?? אודה למענה בבקשה

מאי שלום, ההחלטה על ביצוע צנתור מורכבת ואינה מסתמכת על סמך בדיקת עזר אחת בלבד. כאשר המיפוי תקין, הפרוגנוזה מצויינת גם עם טפול תרופתי מיטבי. בכל פעולה פולשנית יש סיכונים ויש לשקול אותם אל מול התועלת הצפויה. הדיון צריך להיערך מול הרופא המפנה לפעולה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים