דילמה בין צינתור לניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/11/2021 | 23:55 | מאת: טל

שלום רב מלפני 3 חודשים אני מרגיש כבר אחרי הליכה של 50 מטר קוצר נשימה וחולשה .הופנתי לבדיקת אקו במאמץ ואחרי 4 דקות הפסקתי בגלל עייפות ונמצא בזמן מאמץ שינויים אלקטרוקרגיוגרפים שסוגסטיביים לאיסכמיה .במנוחה ההתכווצות באקו היתה תקינה אבל מיד אחרי מאמץ התפקוד הגלובלי ירד עם הדגשה של היפוקינזיה במחיצה בחלקה הבזלי ,דופן תחתונה בחלקה הבזלי ודופן תחתונה צדדית ולכן הופניתי למיון .עשו לי אקו ומצאו גם עדות לאורטיק סטנוזיס בינוני קשה AVA של 1 סנטימטר AV PEAK GRADIENT של 46 MM,ו MEAN של 28 MMHG , ו AREA של 1.0CM2 .עברתי צינתור ושם הודגם היצרות של 20 אחוז בעורק שמאלי ראשי ,היצרות של 40 אחוז בעורק קדמי יורד מקורב ,היצרות של 70 אחוז בעורק קדמי יורד אמצעי ,היצרות של 80 90 אחוז בעורק ביניים [ORIFICE STENOSIS LARGE VESSEL ],והיצרות של 50 אחוז בעורק ימני אמצעי והיצרות של 60 אחוז בעורק ימני מרוחק והיצרות של 80 90 אחוז בעורק אחורי צדדי ימני.הרופאים מסכמים שיש רושם לשילוב של AS בינוני קשה ומחלה כלילית שדורשת התערבות ל RCA ומחלה גבולית ב LAD שדורש הערכה על ידי FFR ,ולכו הוחלט להשלים צינתור עם FFR ל LAD ובאם מדובר במחלה משמעותית ב LAD נתקדם ל CBAG ו AVR ,ובאם לא מדובר במחלה משמעותית ב LAD נתקדם ל PCI ל LAD הבית חולים שבו אני נמצא ידוע ככזה שכוח הקרדיולוגים בו על העליונה ואני מעט חושש מכיוון שאני יודע שב במחלה תלת כלית הנטיה היא לעשות ניתוח מעקפים ולכאורה גם אם ב FFR לא ימצא איסכמיה משמעותית עדיין יש לי 3 כלים חסומים ,האם מחלה ב RAMUS או מחלה ב RPL שגם עליו נכתב בדוח הצינתור שהוא LARGE VESSEL אינם נחשבים משמעותיים ,מה גם שבאקו במאמץ היה היפוקינזיה במחיצה בחלקה הבזלי ,האם ממצא זה לא בטריטוריה של LAD כמו כן רציתי לדעת לגבי המסתם האורטלי האם בלעדי הצורך בצינתור לעורקים הקורונריים היה צורך לטפל בו בכלל ,מאיזה מפל לחצים של PEAK GRADIENT ו MEAN צריך לטפל בנוסף היתי שמח לדעת האם במצבי אני יכול להשתחרר כדי לקבל חוות דעת שניה בתוך שבוע ויומיים [השגתי תור ] או שאני מסתכן תודה רבה

טל שלום, ההחלטה לגבי הצורך בהתערבות וקביעת סוג ההתערבות תלויה בגורמים רבים לרבות גיל, סיכון ניתוחי והיקף הניתוח הנדרש. על צוות הלב להעריך את חומרת המחלה הכלילית, היקפה ואת הסיכוי להגיע לרווסקולריזציה מלאה באמצעות צנתור או בניתוח. הספטום הבזאלי מסופק על ידי העורק הימני. קוצר נשימה יכול להיגרם גם מסיבות אחרות כגון עודף משקל, כושר גופני לקוי ומחלת ריאות כרונית. לעיתים לא נדרשת התערבות וטפול תרופתי מיטבי ומעקב תקופתי הוא הפתרון העדיף. מכיוון שההחלטה תלויה בפרטים רבים וקטנים, לא ניתן ליעץ באופן אינטרנטי באופן מושכל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים