LP(a) עולה לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/11/2021 | 11:45 | מאת: אליעזר

בן 75 במצב וכושר טוב, שומנים ויתר מדדי דם מצויינים, LP(a) עליה לאחר ההתקף (טווח מכבי 1-30), האם זו אינדיקציה להחמרה? * שנה לפני ההתקף: 3.6 * 7 חודשים אחרי ההתקף: 4.2 * 22 חודשים אחרי ההתקף: 4.8

אליעזר שלום, ה LP (a) הוא סמן שמעדן את הערכת הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולים אשר אין להם מחלה כלילית או גורמי סיכון קלאסיים. בחולים שעברו אוטם יש התוויה לטיפול בסטטינים מינון גבוה ללא קשר לרמות הכולסטרול בדם וללא קשר ל LP(a). לערכים אין משמעות לגבי הערכת הסיכון או לגבי התווית הטפול התרופתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים