סטטינים ופגיעה בשרירים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/11/2021 | 20:26 | מאת: יעל

שלום אני בת 39. לפני 5 שנים לקחתי פרבליפ 20 למשך 3 שנים ללא כאבי שרירים והפסקתי. לפני כמה חודשים החלו לי התכווצויות שרירים קשות בלילה כנראה עקב מחסור בסידן ותוך שבוע וחצי הן גרמו למעל ל 15 קרעים קטנים בשרירים. רופאת המשפחה רוצה שאבדוק מדוע השרירים שלי נקרעים בקלות כזאת. כל בדיקות השם לשרירים יצאו תקינים ואין פגיעה שניתן לראות בבדיקות הדם. האם ייתכן שלמרות ש 5 שנים אני לא לוקחת סטטינים אז הם החלישו לי את השרירים. המצב נשאר כך ורק עכשיו אני שמה לב להשפעות הסטטינים על השרירים 5 שנים אחרי בגלל שהתחילן התכווצויות השרירים? תודה רבה

יעל שלום, המיופתיה משימוש בסטטינים חולפת עם הפסקת התרופה והסבירות שתופעת לוואי תופיע כעבור 5 שנים היא אפסית. יש לחפש סיבות אחרות למיופתיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים