tricuspid regurgitation חמור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/11/2021 | 09:23 | מאת: מיכאל

שלום אני סובל מ tricuspid regurgitation חמור ,קרדיולוג העלה בפני את האפשרות לתיקון בצינתור של המסתם, .רציתי לדעת האם mitraclip במסתם הטריקוספידלי מכוסה בסל הבריאות במצבי או האם יש בתי חולים בארץ שעושים את הפעולה בלא עלות או במחיר סביר או שיש אפשרות סבירה שזה יכנס לסל הבריאות הקרוב תודה

מיכאל שלום, הטיפול אינו בסל, ומבוצע במספר מרכזים כחלק מטיפול משולב במסתם המיטרלי והטריקוספידלי. לא כל מסתם דולף מתאים לסוג זה של טיפול והעדויות ליעילות הטיפול אינן מוצקות. לא ידוע האם ומתי הטיפול ייכלל בסל הבריאות. צריך לזכור כי הטיפול המקובל לתיקון דליפה במסתם הטריקוספידלי בחולים הזקוקים להתערבות ואשר הסיכון שלהם בניתוח הוא סביר, הוא ניתוח לתיקון או החלפת המסתם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים