אנדוקרדיטיס ופגיעה במסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/10/2021 | 01:24 | מאת: גידי

שלום שלום דוקטור אחי בן 30 מאושפז בבית חולים עם פגיעה במסתם המיטרלי בגלל אנדוקרדיטיס ומתכננים עבורו ניתוח החלפת מסתם .ש לו פרולפס של מסתם מיטרלי P3 אי ספיקה מיטרלית קשה .לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה ,הגדלה קלה של העליה השמאלית .עיבוי קל בקצה העלה האחורי של המסתם המיטרלי .אינו באי ספיקת לב ואין סימנים מכוונים לכך .יציב המודינמית ונשימתית .אקג ללא חסם הולכה וללא הארכות מקטעים .האקו הוא מלפני 9 ימים .הוא מאושפז כבר שבוע וחצי .האם הניתוח דחוף או שיש כמה ימים כדי להתארגן ולמצוא מנתח פרטי תודה רבה

גידי שלום, דחיפות הניתוח נקבעת לפי מספר מדדים, בהם סוג החיידק, מידת הדליפה המיטרלית וסמנים של אי ספיקת לב או עדות לתסחיפים של מושבות חיידקים לאזורים מרוחקים וכן גודל הווגטציה (מושבת החיידקים) עם המסתם. החלטה על צורך בניתוח, סוג הניתוח ומועדו, נקבעת לרוב על ידי צוות רב תחומי הכולל מומחלה בקרדיולוגיה, בניתוחי לב ובזיהומים. לעיתים רצוי לבצע ניתוחים מסוג זה דווקא בבית חולים גדול עם מערכת תומכת נרחבת ולא במסגרת פרטית. בדיון על סוג הניתוח חשוב לדון על היכולת לתקן את המסתם, או הצורך להחליפו בתותב מכאני שמשמעותו טיפול נוגד קרישה לתמיד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים