סגירת מום לבבי pfo ונטילת פלאביקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/09/2021 | 23:27 | מאת: דליה

ערב טוב דוקטור ברצוני לדעת מדוע אנשים שעוברים צינתור עם סטנט מקבלים מדללי דם כולל פלאביקס מלחצי שנה ואילו לאחר סגירת צנתור לב pfo והשתלת התקן דמוי מטרייה רק נותנים פלאביקס לשלושה חודשים בלבד ואספירין באופן קבוע האם הסיכוי לפתח קריש דם סביב המטריה לא זהה לפתח סביב הסטנט ? תודה רבה על המענה

דליה שלום, טיפול כפול לעיכוב טסיות ניתן עד שההתקן המתכתי יכוסה בשכבה רציפה של תאי אנדותל (תאי פנים הלב) כך שהדם לא "יראה" מתכת. סטנטים מפרישים תרופה ולכן תהליך הריפוי וכיסוי הסטנט בתאי אנדותל ממושך יותר ולכן נדרשת תקופה ארוכה יותר של טפול כפול לעיכוב הטסיות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים