מצב אחרי קורונה וצורך בצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/07/2021 | 21:52 | מאת: דור

שלום וברכה אני בן 37.עד לפני הקורונה היתי בלי בעיות בריאות למעט השמנה קלה ואסטמה מאוזנת על ידי תרופות .לפני כמעט שנה חליתי בקורונה ואושפזתי , טופלתי על ידי HFNC ולא נזקקתי להנשמה פולשנית ושוחררתי .מאז יש לי קוצר נשימה במאמץ קל עם ירידת סיטורציה במאמצים .בתפקודי ריאות יש הפרעה רסטריקטיבית בנונית והפרעה קלה בדיפוזיה .במבחן מאמץ לב ריאה סוכם שהסף האנאירובי ו VO2/HR התקינים תומכים במסקנה שהתפקוד הקרדיוווסקולרי שמור אבל יש ST depression II III AVF .הלכתי לקרדיולוג שרצה לשלוח אותי לצינתור.אני מאוד לא רוצה צינתור .השאלה אם יש סיכוי שקרדיולוג אחר יוותר על צינתור אבחנתי וישלח אותי במקום זה למיפוי לב כדי לשלול איסכמיה .האם יש לרפואה מידע שבקשר למצב אחרי קוביד יש עדיפות דווקא לצינתור ולא בדיקות לא פולשניות תודה רבה

דור שלום, קוצר נשימה בנוכחות תפקוד תקין של החדר השמאלי לבחור צעיר מרמזים כי הבעייה אינה לבבית אלא ריאתית. הדבר נתמך גם בתפקודי הנשימה. גם אם יומלץ על בדיקה אנטומית של עורקי הלב, ניתן לבצע CT של עורקי הלב ולשלול מחלה כלילית משמעותית מבלי לבצע צנתור פולשני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים