שאלה בנושא הדמיה של החזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/05/2021 | 14:10 | מאת: מיכאל

הייתי במיון בגלל לחץ בחזה והגב, הרופא חשד שיש בעיה באוראטה, הרופא משפחה לא רצה לתת שום בדיקה שקשורה לזה בכלל.ממה שנכתב בסיכום הרפואי. אני בן 55, ועשיתי בדיקת hrct לריאות, האם בעיה באוראטה , שורש הבנתי שזה החלק שנכנס ללב, לי זה התכוונו במיון, האם ניתן לראות ממצא כזה בבדיקת ההדמיה שציינתי. כיוון שהגנתי שרואים את כל חלל החזה והבטן גם כן.או שצריך הדמיה אחרת.תודה

מיכאל שלום, לשלילה של דיסקציה של האאורטה העולה דרושה בדיקה בפרוטוקול מתאים, עם מתן חומר ניגוד ועם רכישת תמונה בתזמון מדוייק עם פאזה מסויימת במחזור הדופק על מנת למנוע טשטוש הנובע מתנועת הלב. HRCT יכול לתת רק תמונה כללית למדידה מוערכת של קוטר האאורטה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים