האם טכירדיה ממקור סינוס היא מתח?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/04/2021 | 01:47 | מאת: משולם

בעקבות פעימה מוקדמת שמובילה לתחושות מאוד מפחידות (פעימות כפולות , החסרת פעימה) ביצעתי אקג תקין לחלוטין, גם אקו לב ובדיקה במאמץ תקינים וגם הולטר בהולטר 48 שעות יצא תקין לגמרי , למעט קטעים של דופק עד 180 טכירקדיה ממקור סינוס ללא עדות לפעימה מוקדמות האם זה שהטכריקדיה היא ממקור סינוס, יכולה להוביל אותי לחשוב שהתחושות שאני מתאר כפעימה מוקדמת הם לא כתוצאה מפעימה מוקדמת קלאסית אלא כתוצאה מהתקפי חרדה ? ברקע שלי התקפי פאניקה וחרדה מרובים בעבר אם כי היום מאוזן מבחינת התקפים אבל עדיין ״חרד ומתוח״ באופן כללי בקיצור - טכריקדיה ממקור סינוס אומרת חרדה? או שטכריקדיה ממקור סינוס זה משהו אחר ואני סתם מנחש גרוע

משולם שלום טכיקרדיה פיזיולוגית ממקור סינוס היא תגובתית לרמת הפעילות. הדופק מאיץ עם העצמה של הפעילות הגופנית, כאשר החום עולה, כאשר יש מצבים של התרגשות או חרדה ובמצבים בהם יש יתר פעילות של בלוטת התריס או אנמיה. נדיר מאד שהדופק מאיץ עד 180 פעימות לדקה רק מהתרגשות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים