אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/04/2021 | 18:03 | מאת: מאור

שלום דר קרנר, אשמח לדעתך, שאלתי פה בעבר סבא שלי בן 88, עם הפרעה דיאסטולית דרגה 2 ויתר לחץ דם ריאתי 40. עבר TAVI בגלל היצרות מסתם אאורטלי. אחרי הTAVI לא היה קוצר נשימה. עם זאת קרה דבר מוזר - באקו יום אחרי היתר לחץ דם ריאתי עלה ל75 והוא התחיל לצבור נוזלים. לדברי הרופאים זה לא קורה בדרך כלל אחרי TAVI. עכשיו הוא חודש אחרי, האקו כמו לפני הTAVI, הפרעה דיאסטולית דרגה 2 ולחץ דם ריאתי 50. חדר ימין תקין. יש לו תסמינים של אי ספיקת לב ימנית, בצקות ברגליים, JVP 5 והגדלה של הכבד 4 סמ עם עלייה בתפקודי כבד. עם זאת באקו החדר תקין. שאלותיי: 1. האם זה באמת לא קורה בדרך כלל שאחרי הTAVI עולה לחץ דם ריאתי? 2. כביכול הלחץ דם ריאתי חודש אחרי ירד מ75 ל50, קרוב ל40 שהיה לפני. האם יכול להיות שזה מסתדר לבד? 3. בכל מקרה והכי חשוב - למה לדעתך הוא צובר נוזלים ברגליים ובכבד ועלייה בתפקודי כבד אם חדר ימין תקין? האם ההפרעה דיאסטולית והיתר לחץ דם ריאתי יכולים לגרום לזה לבד? 4. מבחינת טיפול, יש לו אי ספיקת כליות כרונית והפוסיד החמיר לו, אבל הבנתי שאין ברירה אלא לקחת אם יש בצקות. עם זאת למרות הפוסיד הכבד מוגדל. העלו לו קרדילוק 2.5 לפעמיים ביום. האם יש איך עוד לטפל ולשפר את מצב הכבד? תודה

מאור שלום אגירת נוזלים וסמנים של אי ספיקת לב ימנית יכולים להיות משנית להפרעה דיאסטולית, לחוסר יכולת של הכלייה להיפטר מעודף נוזלים, ולעיתים גם בשל התפתחות של דליפה במסתם הטריקוספידלי אשר יכולה להחמיר אחרי החלפת מסתם אאורטלי או בשל הגדלת נפח החדר הימני בשל עודף הנוזלים או קיומו של פרפור פרוזדורים. הלחץ הריאתי יכול להיות תנודתי בהתאם לעומס הנוזלים. חשוב להיפטר מעודף הנוזלים בעזרת משתנים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים