מאמץ לאחר צינתורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/04/2021 | 01:33 | מאת: מצונתר

שלום, בן 44 ועשיתי לאחרונה 2 צינתורים טיפוליים, וכמו כן נוטל את התרופות לאחר התהליך שאלתי היא: על איזו פעילות אתה ממליץ לי לעשות? האם יש דברים שאסור לי לעשות? נניח להרים משקולות או להתאמץ מדי? האם כדאי שאתאמן כל יום או כמה פעמים בשבוע? תודה רבה

שלום רב, את הפעילות יש להתאים באופן אישי בהתאם להתוויה בגינה בוצעו הצתורים, שלמות חידוש זרימת הדם ללב וכן תפקוד החדר השמאלי והדרגה התפקודית. באופן כללי ניתן לומר כי מומלץ לבצע פעילות גופנית אירובית כ 150 דקות בשבוע במאמץ המאפשר דיבור והשלמת משפטים תוך כדי ביצוע המאמץ. רצוי להימנע ממאמץ איזומטרי קיצוני כגון דחיקה של משקלים כבדים תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים