האם מומל. לעשות בדיקות נוספות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/04/2021 | 18:43 | מאת: עומר

שלום ותודה על המענה! אני בת 35, מאובחנת עם חרדת בריאות ומטופלת תרופתית, בתקופת החרדות חששתי המון מבעיות בלב והיו לי תסמינים של דופק מהיר ומיחושים בחזה, עשיתי מספר א.ק.ג, ולפני ארבע שנים (בתקופת חרדות קודמת) עשיתי גם אקו לב וארגומטריה שיצאו תקינות. כיום בגלל שאני מטופלת תרופתית עוצמת החרדה ירדה ומרבית התסמינים עברו, אבל מה שנשאר זה לפעמים דופק קצת מהיר- כשאני במצב מנוחה הדופק שלי הוא 60-75, במהלך היום גם כשאני זזה בבית ובחוץ הדופק יכול להגיע לנוע בין 85-110, ובמאמץ עולה. לפעמים גם אם אני יושבת בבית או יחסית נחה יכולה להיות עלייה בדופק עד ל100-110, אני מקשרת את זה לחרדה וכעבור זמן מה הדופק מתייצב. לאחרונה התחלתי לחשוב מה אם העליות האלו אומרות משהו. מצד אחד אני לא רוצה לעשות בדיקות מיותרות, והייתי שמחה לדעת אם מומלץ לעשות בדיקה נוספת, ואם כן איזו. תודה!

עומר שלום, שינויי בדופק לאורך היממה הם פיזיולוגיים. הדופק אמור להתאים לרמת הפעילות, ההתרגשות המתח ומצבים אחרים. כל עוד הדופק הוא ממקור סינוס והוא מתאים לסיטואציה, אין בכך כל פתולוגיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים