ערכי כולסטרול האם צריך טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/04/2021 | 11:19 | מאת: לילי

שלום, בת 65. לאחרונה עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות: CHOLESTEROL HDL 67 127 CHOLESTEROL LDL calc CHOLESTEROL NON HDL 142 האם ערכים אלה מצריכים התחלת טיפול תרופתי?

לילי שלום, הסף להתחלה של טפול בסטטינים להורדת הכולסטרול תלוי בסיכון הכולל לארועים ווסקולריים. אם ישנם גורמי סיכון נוספים כגון סוכרת, יל"ד, או טרשת מוכחת בבדיקות הדמיה, יש צורך בטיפול בסטטינים, לעומת זאת אם הממצא בודד, לעיתים אין צורך בטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים