אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/04/2021 | 21:07 | מאת: מאור

רציתי לשאול, קראתי שהפרעה דיאסטולית היא בגלל שני מנגנונים - הפרעה בהרפיה של שריר הלב ונוקשות מוגברת. האם תוכל להסביר מה כל אחד מהם אומר? על רקע מה יש הפרעה בהרפיה? מה הכוונה בנוקשות (הבנתי שהשריר פחות גמיש, אבל איך זה גורם להפרעה דיאסטולית)?

מאור שלום, הרפיית הלב היא תהליך אקטיבי שדורש אנרגיה ואינו פאסיבי. בעת ההרפייה על הלב לקלוט נפח של דם מהעלייה מבלי שהלחץ בו יעלה. בהפרעה דיאסטולית, הלב מסיבות מגוונות מתרחב בצורה פחות יעילה וקליטה של נפח הדם מהעלייה כרוך בעלייה בלחץ בסוף ההרפייה המוקרן גם לעלייה השמאלית ולוורידי הריאה. עם הגיל ועם גורמי סיכון כגון יתר לחץ דם שכיח שמתפתחת הפרעה דיאסטולית גם בשל שינוי בהרכב הרקמה סביב סיבי שריר הלב וגם בשל המשק האנרגנטי של שריר הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים