כמה שאלות לאחר צינתורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/04/2021 | 12:08 | מאת: יוסי

שלום רב, עברתי 2 צינתורים בתחילת השנה ויש לי כמה שאלות: 1)לא יוצא לי ליטול את הפלאביקס והאספירין בשעות קבועות... כי לפעמים אני אוכל צהריים ב:13:00 ולפעמים ב16:00 (ואני נוטל את הכדורים לאחר הארוחה) - האם זו בעיה שזה לא בשעות קבועות? 2) לפעמים אני שוכח לצערי ליטול את הליפיטור בלילה(אחד לשבוע בערך בממוצע), השאלה שלי עד כמה זה מסוכן? האם העורק יכול להיחסם תוך כמה חודשים מאז הצינתור בגלל זה? 3) לאחר הצינתור הכאבים שהיו לי בחזה ובלסת במאמץ חלפו(כי היו לי כאבים לפני) אבל לאחרונה הם קצת חזרו.. ממש מעט ולא דומה למה שהיה קודם אבל עדיין קצת. מה דעתך על זה? אם פתחו את העורקים אז פתחו וזה כאב שלא קשור מין הסתם? תודה

יוסי שלום, לגבי נטילה של אספירין ופלביקס בשעות לא קבועות, אין לכך חשיבות גדולה כל עוד התרופות ניטלות מידי יום. דילוג לפעמים בנטילה של ליפיטור לא תשפיע באופן משמעותי על התפתחות היצרות בעורק. אם ישנה הישנות של תסמינים, יש לפנות ולדווח על כך לקרדיולוג על מנת שיאפיין את אופי הכאב והקשר למאמצים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים