האם הבדיקות הללו תקינות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/04/2021 | 15:56 | מאת: יוסי

בן 21 בעקבות תחושה מפחידה של פעימה מוקדמת או פעימה כפולה ומשולשת בבת אחת ואחר כך פעימות מרובות למשך מספר שניות כזאת שמגיעה לעיתים רחוקות, לפעמים אחרי מאמץ לפעמים סתם ככה אבל בעיקרה מפחידה ומעבירה צמרמורות אימה שנותנות תחושה שהלב הולך לעצור נבדקתי אצל 2 קרדיולוגים במס׳ בדיקות נרשם על ידם אקו לב- תקין (בוצע פעמיים אצל שני רופאים שונים) אקג - תקין בדיקת ארגו מטריה במאמץ- לאחר 8.3 דק 10 מטס מ83% מהדופק, ללא הפרעות קצב וללא שינוי אס טי טי ( הבדיקה הזו בוצעה פעמיים בימים שונים ויצאה תקינה) הולטר -48 סינוס ממוצע של 80, פעימות מוקדמות בודדות קטעים של טכקרידיה ממקום סינוס עד 140 במהלך היום הולטר נוסף 24 שעות קצב סינוס 79 - ללא הפרעות קצב שאלתי היא 1. האם לפי הבדיקות הללו אני יכול להסיק שליבי בריא לחלוטין ולהסיר דאגה ולהפסיק להתעסק בגילי הצעיר (21) במצב הלבבי שלי במשך שעות ארוכות כול שבוע? 2. אני סובל מהתקפי חרדה אבל לעיתים מאוד רחוקות , האם ייתכן שהם גם גורם להתקפי הפעימה מוקדמת? ( על אף שהיא מגיעה גם ברגעים שאינני בחרדה בכלל! ומגיעה ללא התראה מוקדמת מודעת אלא משום מקום!) 3. האם זה טבעי שהפעימה המוקדמת מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד *מפחידה* וגורמת לתחושה שהלב עומד לקרוס (על אף שאין שום תסמין גופני של קוצרי נשימה או כאבים וזה מפסיק לאחר כמה שניות כלא היה)

יוסי שלום, בהעדר בעיה מבנית בלב, פעימות מוקדמות לרוב אינן מסוכנות. בדיקות העזר מעודדות ומרמזות כי למרות שהפעימות המוקדמות מעיקות, אין בהן סכנה ממשית ואתה יכול לנהל אורח חיים רגיל. תודה על פנייתך לפורום

05/04/2021 | 04:34 | מאת: המשך

תודה לך מס׳ שאלות נוספות ברשותך, 1. הדבר שמונע ממני באמת להתעלם מהפעימה המוקדמת כמו שהרופאים ממליצים בחום , היא המחשבה באותו הרגע שזה קורה, שהנה הפעם, מדובר במשהו קטלני והפעם זה לא יגמר טוב והנה עוד רגע הלב קורס , האם בהנחה וביצעתי את כול הבדיקות אקג, אקו לב , בדיקת מאמץ, הולטר. אני יכול להרגיע עצמי ולומר שבסבירות על סף המוחלטת לא מסתתרת מחלה קטלנית שהבדיקות הללו עשויות לפספס ? או במילים אחרות אם עוזבים את מה שיש לי ספציפית בצד *האם הבדיקות הללו *מזהות* את המחלות המסוכנות על אמת ? 2. האם זה טבעי שהתחושה היא כה מפחידה ברגע של הופעת פעימה מוקדמת ? , האם את שומע את זה ממטופלים שלך שסובלים מבעיה דומה שיש להם תסמינים דומים לשלי ? (עצירת דופק רגעי, תחושת אימה, התקפה של 3-5 פעימות בבת אחת, תחושה שהלב עומד , פנים מאדימות, השתנקות רגעית וכו כי אומנם אינני סובל משום ביטוי גופני חמור ברגע ההתקפה (לא מתעלף או נחנק או כואב שום דבר) אבל התחושות שישנם הם מפחידות ברמה לאין שיעור תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים