תוצאות בדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/11/2006 | 06:45 | מאת: רותי

בת 55, מבקשת "תרגום" התוצאות להלן: תפקוד דיאסטולי: בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E, המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1). עליה שמאלית: מורחבת במידה קלה מסתם מיטרלי: אי-ספיקה טריויאלית מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה קלה. הלחץ הסיסטולי הריאתי למפי מהירות ה-TR הינו 27 + RAP קרום הלב: נוזל פרידרדיאלי בכמות מינימלית. לדאוג? תודה!!!

16/11/2006 | 07:03 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

אין כל סיבה לדאגה אלו שינויים שכיחים המופיעים בגיל מעל 50, בכל מקרה מומלץ להיבדק ע"י רופא מומחה אשר לפי הצורך ירשום תרופות מתאימות. בברכה - דר' אריאל רוגין

05/12/2006 | 09:00 | מאת: גולן

רותי שלום, אני בגיל הדומה לשלך, וקבלתי השבוע תוצאות של בדיקת אקו. התוצאות של הבדיקה ממש זהות לשלך. אני מצרף בהמשך הסבר קצר לנושא, הסבר שמצאתי באחד האתרים. אני מתכנן להתייעץ עם קרדיולוג ואשמח לשתף אותך בתגובתו. מאחל לך בריאות. לחץ דם דיאסטולי : בין פעימה לפעימה יש שבריר של זמן שהוא מצב של מנוחה של שריר הלב. במצב זה יש כמובן דם בצנרת אבל אין כוח שדוחף את הדם. גם במצב זה מפעיל נוזל הדם לחץ על דופן כלי הדם אבל לחץ זה הוא בדרך כלל נמוך באופן משמעותי, בערך ב – 30-40 יחידות מהלחץ הגבוה, הסיסטולי. הלחץ הנמוך יותר מכונה לחץ דם דיאסטולי והוא הלחץ הנמוך שנמדד במדידות לחץ דם. כאשר מצהירים שלחץ הדם הוא 120/80 משמע שהערך הסיסטולי הוא 120 והערך הדיאסטולי הוא 80. חשוב לדעת ששני הערכים משמעותיים משום שהם משקפים את תקינות מערכת כלי הדם והלב. אם אחד מהערכים הנ"ל גבוה באופן חריג, הדבר דורש את תשומת הלב המידית, משום שכפי שנאמר קודם יל"ד לא רק משקף מחלה של כלי הדם והלב אלא הינו "גורם סיכון ראשוני" בפני עצמו למחלות שונות.

14/02/2007 | 12:28 | מאת: רחל

בת 67 מבקשת תוצאות בדיקה חדר שמאל בגודל תקין התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה חדר ימין אינו מורחב היתכווצותו תקינה עליות נראות תקינות אי ספיקה מיטרלית טריביאלית תבנית זרימה מיטרלית עם גל A<E (הפרעה ברלקסציה ) אי ספיקה טריקוספידלית טריביאלית מסתם אאורטלי מעובה ללא הגבלה בפתיחה אי ספיקה אורטלית טריביאלית סיכום good systolic lv function thickened aortic valve

14/02/2007 | 13:00 | מאת: רחל

בת 67 מבקשת תירגום תוצאות בדיקה חדר שמאל בגודל תקין -התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה חדר ימין אינו מורחב התכווצותו תקינה עליות נראות תקינות -אי ספיקה מיטרלית טריביאלית תבנית זרימה מיטרלית עם גל A >E (הפרעה ברלקסציה ) -אי ספיקה טריקוספידלית טריביאלית -מסתם אאורטלי מעובה ללא הגבלה בפתיחה איספיקה אורטלית טריבאלית

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים